hubtaxi! haal je OV-reis dichterbij

hubtaxi! haal je OV-reis dichterbij

Bourtange ’s avonds en in het weekend ook bereikbaar met de hubtaxi
Buslijn 72 rijdt vijf dagen per week overdag van Vlagtwedde via Bourtange naar Ter Apel. In de spitsuren rijdt de bus door naar Emmen en Winschoten. Mocht de bushalte wellicht te ver weg zijn of u wilt ’s avonds of in het weekend reizen, dan kunt u ook gebruik maken van de hubtaxi.

De hubtaxi is 7 dagen per week beschikbaar van 6 tot 24 uur en brengt u van én naar zogeheten ‘hubs’. De hubs in de omgeving van Bourtange is de bushalte Marke in Vlagtwedde (bij Partycentrum Rendering). Hier kunt u desgewenst overstappen op een andere bus of trein. Of u gaat vanaf de hub met de hubtaxi weer naar huis.

De hubtaxi rijdt alleen als u telefonisch reserveert. In de gemeente Westerwolde kan dat via 0800 – 40 20 102. Iedereen kan er gebruik van maken, u hoeft geen taxipas te hebben of lid te worden. In heel 2024 geldt nog een aangepast laag tarief en de hubtaxi kost daarmee per persoon circa € 1,10 instapkosten en € 0,20 per kilometer. Een rit tussen Bourtange en Vlagtwedde komt daarmee op circa € 2,50 per persoon, maar de centralist kan u de exacte ritprijs aangeven.

In de hubtaxi kan met de PIN worden betaald. Kinderen tot 11 jaar reizen gratis mee. Helaas zijn de OV-chipkaart, abonnementen en de OV-studentenkaart NIET geldig in de hubtaxi. Alle informatie over de hubtaxi staat ook op www.hubtaxi.nl. Alle ‘hubs’ in Groningen en Drenthe zijn te vinden op www.reisviahub.nl.

Reacties zijn gesloten.