Bourtange per bus  voor langer periode niet bereikbaar

Bourtange per bus  voor langer periode niet bereikbaar

Bericht OV Bureau Groningen Drenthe:

Zoals u wellicht heeft vernomen wordt er aan de N365 momenteel onderhoud gepleegd. Vanaf maandag a.s. is het deel tussen de Bakovenseweg en de Duitse grens afgesloten. Dat is fase 1 en dit duurt tot 20 juli a.s. Na de zomervakantie van 2 september t/m begin november wordt aan fases 2, 3 en 4 gewerkt.

Faseringen werk N365, bron Provincie Groningen

Buslijn 72 rijdt in de regel vanuit Vlagtwedde via Bourtange naar Jipsinghuizen, Sellingen en Ter Apel. Het was volgens de aannemer helaas niet mogelijk om het deel van de Bakovensweg tot Wollingbourweg toch open te houden (of naar fase 2 te verplaatsen) om buslijn 72 toch langs het dorp te blijven rijden. Andere wegen zijn te smal of niet bruikbaar voor de bus. Dat betekent dat de bus NIET via Bourtange rijdt als er aan de weg wordt gewerkt. Vanaf 10 juni tot 20 juli rijdt de bus dus rechtsreeks van Vlagtwedde naar Jipsinghuizen via Weende. Reizigers van en naar Bourtange wordt verzocht op te stappen in Sellingen en/of Jipsinghuizen.

Voor wie niet kan of wil fietsen naar deze bushaltes is de hubtaxi beschikbaar om de eerste etappe naar Vlagtwedde af te leggen en vanaf hier bus 14 of 72 te gebruiken naar Winschoten, Stadskanaal of Ter Apel/Emmen. Of andersom vanaf deze hub naar Bourtange te gaan. De hubtaxi is 7 dagen per week te reserveren via 0800 – 40 20 102. Alle informatie is te zien op www.hubtaxi.nl of www.qbuzz.nl/gd/hubtaxiStudenten en mensen met een Sterabonnement kunnen de hubtaxi in deze periode gratis tussen Vlagtwedde en Bourtange gebruiken! Geef dit bij de centralist aan.

Alle informatie over deze stremming ook terug te lezen op de website Qbuzz heeft hiervoor een nieuwsbericht geplaatst op www.qbuzz.nl/gd/lijn72 . Informatie over de afsluitingen van de N365 is te zien op https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsartikel/vanaf-10-juni-groot-onderhoud-aan-provinciale-weg-tussen-bourtange-en-vlagtwedde/.

Reacties zijn gesloten.